Αφρώδη Είδη


Η υψηλή ποιότητα των προϊόντων μας έκανε την εταιρεία μας την πλέον αξιόπιστη στην Ελληνική αγορά..

Τα κύρια προϊόντα μας είναι δύο κατηγοριών :

πολυαιθερικοί αφροί

Το πλεονέκτημα των πολυαιθερικών αφρών έναντι των πολυεστερικών είναι η ελαστικότητα και το γεγονός ότι χρησιμοποιούνται στην επιπλοποιία.  H εταιρεία μας έχει ομαδοποιήσει τους πολυαιθερικούς αφρούς σε 3 κατηγορίες:

1. Κανονικούς ή Conventional ή Standard.
2. Υψηλής επαναφοράς ή High Resilience.
3. Ειδικοί ή Μη-Standard.

Οι κανονικοί αφροί διατίθονται σε διάφορες πυκνότητες .

Οι αφροί υψηλής επαναφοράς έχουν μεγάλη ελαστικότητα συγκρινόμενοι με τους κανονικούς, άρα προσφέρουν υψηλότερη άνεση και αναπαυτικότητα.
Για στρώματα προσφέρουν ανατομική άνεση και αναπαυτικότητα.

Οι ειδικοί αφροί παράγονται με ειδικά πρόσθετα και Α’ ύλες.  Είναι αφροί υψηλής σκληρότητας και πυκνότητας και μπορούν να φορτιστούν με βαριά φορτία χωρίς να αλλοιωθούν.  Χρησιμοποιούνται σε γυμναστήρια καθώς και σε τεχνικές εφαρμογές αφού μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μικρότερο πάχος σε αντικατάσταση παχύτερου κανονικού αφρού.  Επιπλέον είναι αφροί που παράγονται με μειωμένη αναφλεξιμότητα όταν έρθούν σε επαφή με θερμαντική εστία.  Τέλος είναι αντιμικροβιακοί αφροί κατάλληλη στην στρωματοποιία νοσοκομείων και ξενοδοχείων, αφού αντιστέκονται στην δημιουργία και ανάπτυξη μικροβίων.

Πολυεστερικοί αφροί

Οι πολυεστερικοί αφροί έχουν μικρότερη ελαστικότητα αλλά έχουν καλύτερες μηχανικές ιδιότητες,  δηλαδή καλύτερη αντοχή στην τριβή και σε διαλυτικά και απορρυπαντικά με συνέπεια να έχουν  κύρια εφαρμογή ως καθαριστικούς σπόγγους κουζίνας και λουτρού.  Επίσης έχουν εφαρμογή στην ενδυματολογία ως βάτες ρούχων και σε ηχομονώσεις (disco, studio κτλ.).

afrotex2